Založ si blog

Čo naozaj potrebujete pri narodení dieťaťa?

Čo naozaj potrebujete pri narodení dieťaťa?

 

Na deťoch by ste nemali šetriť, avšak ani to príliš preháňať, aby vás to nedostalo do finančných problémov. Do čoho treba investovať, ak čakáte prvé dieťatko?

Týmto článkom vám nechceme nahovoriť, aby ste vaše dieťa kúpali v dreze, prípadne mu zhotovili postieľku zo zásuvky. Aj keď by to určite prežilo v zdraví. Ak ste prvý krát tehotná, kupujete všetky veci, ktoré by sa vám mohli hodiť. Po druhom a treťom dieťati, prídete na to, že ste kúpili zopár úplných zbytočností. Nezabúdajte, že výrobcovia detských zariadení, musia neustále na trh uvádzať nové produkty, inak by sa ich biznisu príliš nedarilo. Navyše malému bábätku nebude vôbec vadiť, ak na ňom ušetríte zopár eur. Veď najdôležitejšia vec, ktorú mu môžete poskytnúť je vaša láska a starostlivosť. Prinášame vám zopár vecí, bez ktorých sa neobídete a rozhodne by ste mali do nich investovať.

 

Kočík

Do kočíka sa určite oplatí investovať. To však neznamená to, že si musíte zvoliť typ, ktorý je najdrahší. Prečítajte si recenzie na internete, spýtajte sa ľudí, ktorí už majú dieťa, zamyslite sa nad tým, akým štýlom žijete a kam budete s dieťatkom chodiť na prechádzky.

kombinovany-kocik-baby-nellys-pepito

Klokanky, nosítka

Šatky na nosenie detí sú akýmsi módnym trendom. To však neznamená, že sú vhodné aj pre vás. Vsaďte na nosítka, ktoré naozaj využijete. Rozmery si prispôsobte podľa seba a vášho partnera. Pokojne si zaobstarajte aj dva nosítka.

 

Autosedačka

Ak máte v domácnosti auto, autosedačka pre dieťa je nevyhnutnosťou. Ani tu by ste nemali šetriť, ak však nemáte financie na novú, pokojne si ju požičajte od známych, ktorým už z nej dieťa vyrástlo.

autosedacka-coto-baby-strada-jeans

 

Vankúšik na kojenie

Kto ho nevyskúšal, nikdy nepochopí jeho význam. Matke poskytuje dokonalé pohodlie, ktoré určite ocení každá vyčerpaná žena. Dieťatko bude spokojné a vás nebude bolieť chrbát.

 

Detská stolička

Bábätko môže zo začiatku spať kdekoľvek, kým sa nezačne pohybovať, avšak svoju stoličku na jedenie potrebuje. Pri kúpe sa sústreďte na jej stabilitu a bezpečnosť.

stolicka-na-krmenie-baby

 

Látkové plienky

Je to malá investícia, ktorá vás určite nezruinuje. Sú dôležité aj v tom prípade, ak budete používať jednorázové plienky. Využijete ich na mnoho vecí, môžete nimi utrieť pusu bábätka po kojení, prípadne vám poslúžia, ako tienidlo na kočík.

 

Na čom teda môžete ušetriť?

Čoraz menej sa kupujú detské vaničky, ktoré zbytočne zaberajú veľa miesta a už nie sú takou nevyhnutnosťou, ako voľakedy. Dieťatko môžete pokojne okúpať v umývadle, prípadne si kúpiť detské vedierko, ktoré nezaberie toľko miesta, ako vanička. Keď sa dieťa naučí sedieť, môžete ho pokojne kúpať vo vašej vani. Nutnosťou nemusí byť ani špeciálna taška na plienky, ktorú vám predajca odporučí. Často totiž býva ladená do športového štýlu, čo sa nemusí páčiť každej z nás. Plienky sa vám pokojne zmestia aj do kabelky. Na oblečení pre drobčeka môžete taktiež ušetriť. Stačí, ak si veci požičiate od známych, rodiny. Pokojne si nakúpte nové vecičky, ktoré vám urobia radosť, avšak príliš to nepreháňajte a siahnite aj po obnosených vecičkách, drobec vám z nich totiž rýchlo vyrastie. Veď veci si starostlivo operiete, vyžehlíte a pokojne ich môžete použiť. Ani detská postieľka nie je tak dôležitá, ako sa zdá, zo začiatku ju nebudete potrebovať. Zíde sa vám až vtedy, keď malý nezbedník začne objavovať svet.

 

Ako je to s prebaľovacím pultom?

Prebaľovací pult nie je nutnosťou, ale určite vám uľahčí život. Tie správne zabezpečia aj bezpečnosť dieťatka. Správny pult by mal mať výšku 90 cm, ale pokojne sa môže prispôsobiť výške maminky, aby sa pri prebaľovaní príliš nezohýnala. Mnohé stolíky sú navrhované tak, aby po vyrastení dieťaťa slúžili, ako komoda, pracovný stolík, či ako úložný priestor na hračky a iné potreby. Na prebaľovací pult sa obvykle dávajú umývateľné gumené podložky. V obchodoch nájdete aj prebaľovacie dosky, ktoré sa nasadzujú na bočnice postieľky. Tie vyhovujú rodinám, ktoré disponujú malým priestorom a týmto riešením ušetria miesto. Myslite na to, že v blízkosti prebaľovacích pultov treba mať plienky, kozmetiku pre bábätko a jeho oblečenie. Preto je výhodné ak máme v blízkosti dostatok úložných priestorov. Najlepšie je kúpiť prebaľovací pult, ktorý slúži aj ako komoda. Dokonca nájdete aj také pulty, ktoré môžete špeciálne inštalovať na kúpeľňovú vaňu.

Obrázky produktov poskytol babyshop www.beťárik.sk

Malý veľký pomocníci

26.07.2014

Malý stolík umiestnený vedľa postele je veľký pomocník. Môžeme si naňho položiť všetko, čo pred spaním potrebujeme. Veci tak máme na dosah a nemusíme vychádzať z teplučkej postele. Navyše nočné stolíky môžu byť zaujímavé a priťahovať tak značnú pozornosť. Nemusia byť v rovnakom prevedení ako posteľ, dôležité je, že spolu ladia a vzájomne sa dopĺňajú. [...]

Obývacia časť s kuchyňou tvoria dokonalú symbiózu

14.05.2014

Malé kuchynky, kam sa často nevojde ani jedálenský stôl dnes strácajú na popularite. Súčasný trend prepojenia kuchyne s jedálňou spolu s obývačkou má okrem praktickosti aj sociálne opodstatnenie. Veď práve tu sa rodina stretáva po celodennom dni a môže sa tu pokojne porozprávať pri chutnej večeri. Aj keď ide o zdanlivo nový trend, integrovaná kuchyňa má dlhšiu [...]

Svieťme o niečo lacnejšie

28.08.2013

Ak si budeme istý, že šetríme, nemusíme sa znepokojovať, či v nejakej miestnosti zbytočne dlho nesvieti svietidlo. Ak vymeníme klasické žiarovky za úsporné, nezaberie nám to veľa času a navyše ušetríme nemalé finančné prostriedky. Najúspornejšími žiarovkami na našom trhu sú kompaktné žiarivky, kde ich spotreba je až o 80 % nižšia v porovnaní s obyčajnými [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

nabytok

Blog o nábytku bývaní interiéri dizajne osvetleniach a stavebíctve.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 114748x
Priemerná čítanosť článkov: 5216x

Autor blogu