Založ si blog

Obývacia časť s kuchyňou tvoria dokonalú symbiózu

Malé kuchynky, kam sa často nevojde ani jedálenský stôl dnes strácajú na popularite. Súčasný trend prepojenia kuchyne s jedálňou spolu s obývačkou má okrem praktickosti aj sociálne opodstatnenie. Veď práve tu sa rodina stretáva po celodennom dni a môže sa tu pokojne porozprávať pri chutnej večeri. Aj keď ide o zdanlivo nový trend, integrovaná kuchyňa má dlhšiu tradíciu. Podobne usporiadané boli aj dvojizbové byty v rôznych panelákoch. Väčšinou však bola kuchynka malá a tak ju tvorila len jednoduchá kuchynská linka. Dnes je to opačne a na kuchyňu a jej vybavenie sa kladie veľký dôraz. S väčším priestorom kuchyne sa dnes počíta ako pri panelákoch, tak aj pri väčších rodinných domoch. V duchu tejto myšlienky sa rekonštruujú aj mnohé rodinné domy. Vo väčších bytoch dokážeme spojením kuchyne s obývačkou vytvoriť reprezentatívny priestor, naopak pri menších dokážeme vytvoriť o niečo väčší komfortnejší priestor v byte. Výhody takéhoto priestoru ocenia najmä ženy, ktoré popri varení môžu ľahšie komunikovať s ostatnými členmi rodiny, či prijímať neformálne návštevy. Ak začleníme kuchyňu do relaxačnej, či reprezentatívnej časti bytu, docielime estetický dojem celého interiéru. Vzhľadovo sa dnes kuchynský nábytok prispôsobil ostatným kusom nábytku, na ktorý sa začal používať rovnaký, odolnejší materiál, takže si môžeme takýmto nábytkom zariadiť celú domácnosť pomocou jedného štýlu. Nápadité a efektívne môže byť aj zvolenie si rôznych kusov nábytku, ktoré sa dajú navzájom skombinovať. Nábytok by však mal spolu ladiť, pričom kontrastné rozdiely opticky rozdelia priestor na kuchynskú a oddychovú časť. K tomu, aby všetko spolu ladilo môžeme využiť opakujúce sa farby, či materiály, alebo sa môžeme rozhodnúť pre rovnakú podlahovú krytinu. V miestnosti si môžeme umiestniť rôzne dekoračné prvky, závesy, či svietidlá z jednej modelovej rady.

Čo naozaj potrebujete pri narodení dieťaťa?

26.02.2015

Čo naozaj potrebujete pri narodení dieťaťa? Na deťoch by ste nemali šetriť, avšak ani to príliš preháňať, aby vás to nedostalo do finančných problémov. Do čoho treba investovať, ak čakáte prvé dieťatko? Týmto článkom vám nechceme nahovoriť, aby ste vaše dieťa kúpali v dreze, prípadne mu zhotovili postieľku zo zásuvky. Aj keď by to určite prežilo v zdraví. [...]

Malý veľký pomocníci

26.07.2014

Malý stolík umiestnený vedľa postele je veľký pomocník. Môžeme si naňho položiť všetko, čo pred spaním potrebujeme. Veci tak máme na dosah a nemusíme vychádzať z teplučkej postele. Navyše nočné stolíky môžu byť zaujímavé a priťahovať tak značnú pozornosť. Nemusia byť v rovnakom prevedení ako posteľ, dôležité je, že spolu ladia a vzájomne sa dopĺňajú. [...]

Svieťme o niečo lacnejšie

28.08.2013

Ak si budeme istý, že šetríme, nemusíme sa znepokojovať, či v nejakej miestnosti zbytočne dlho nesvieti svietidlo. Ak vymeníme klasické žiarovky za úsporné, nezaberie nám to veľa času a navyše ušetríme nemalé finančné prostriedky. Najúspornejšími žiarovkami na našom trhu sú kompaktné žiarivky, kde ich spotreba je až o 80 % nižšia v porovnaní s obyčajnými [...]

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

nabytok

Blog o nábytku bývaní interiéri dizajne osvetleniach a stavebíctve.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 115183x
Priemerná čítanosť článkov: 5236x

Autor blogu